Badkamer renovatie

Droomt u van een badkamer die zowel stijlvol als functioneel is? Bij ons staat uw visie centraal. Wij nodigen u van harte uit om met ons in gesprek te gaan over uw renovatieplannen. Of u nu al een concreet idee heeft of simpelweg vragen wilt stellen over de mogelijkheden, ons team staat voor u klaar. Wij begrijpen het belang van een persoonlijke touch en streven ernaar om van elke badkamer een unieke en comfortabele ruimte te maken. Als u klaar bent voor een transformatie of gewoon nieuwsgierig bent naar wat we te bieden hebben, neem dan vandaag nog contact met ons op.

Samen duiken we diep in uw visie, luisteren we naar uw wensen en verfijnen we elk detail, zodat we gezamenlijk de badkamer van uw dromen kunnen creëren.

Wat kost badkamer renovatie ongeveer?

De kosten voor een badkamerrenovatie variëren sterk op basis van diverse factoren. Zo zijn de uitgaven voor het opknappen van een kleine badkamer doorgaans lager dan die voor een grotere ruimte. Daarnaast spelen er nog andere elementen mee die de uiteindelijke prijs beïnvloeden. Een exact prijskaartje is daarom lastig vooraf vast te stellen. Ter indicatie: de kosten voor een badkamerrenovatie liggen gemiddeld tussen de 2.500 en 22.500 euro. 

Hoe lang duurt een gemiddelde badkamer verbouwing?
Wanneer je enkel een nieuwe waskom en wat sanitair plaatst, zal de badkamer relatief snel weer in gebruik genomen kunnen worden. Als je erover denkt om de gehele badkamer te verbouwen, zal dit waarschijnlijk veel meer tijd kosten. Gemiddeld duurt het proces van een badkamer verbouwen ongeveer 2 tot 3 weken.
Waarop moet je letten bij het verbouwen van je badkamer?

Aandachtspunten bij een badkamerrenovatie

Het renoveren van je badkamer is een omvangrijke klus waarbij vele aspecten komen kijken. Een gedegen voorbereiding en planning zijn essentieel. Om je hierbij te helpen, hebben wij een handige checklist samengesteld die je kunt raadplegen tijdens de renovatie. Hierdoor zorg je ervoor dat je geen elementen over het hoofd ziet en kun je een weloverwogen keuze maken voor het gehele ontwerp. Hieronder staan enkele cruciale overwegingen:

 • Start met het selecteren van grote items zoals het bad, de douchecabine, het meubilair en het toilet. Houd een duidelijke scheiding tussen meubelstukken en bad/douche.
 • Zorg dat deuren vrij kunnen zwenken in de gekozen opstelling.
 • Zorg voor toegankelijke ramen; een goed geventileerde badkamer is cruciaal!
 • Denk na over de locatie en het aantal gewenste stopcontacten.
 • Investeer in zowel functionele verlichting als sfeerverlichting voor ontspannende momenten.
 • Voorzie voldoende opbergruimte zonder de ruimte te overladen met onnodige compartimenten.
 • Voor kleinere badkamers: kies voor slankere meubels en gebruik lichtere tinten om de ruimte groter te laten lijken.
 • Kies materialen en ontwerpen die eenvoudig te reinigen zijn en vermijd moeilijk bereikbare hoekjes.
 • Overweeg of er aanpassingen nodig zijn voor leidingen en afvoerkanalen.
 • Houd rekening met de dikte van de tegels in je ontwerpspecificaties.
 • Denk na over de locatie van de radiator of overweeg elektrische vloerverwarming.
 • Maak een gedetailleerde schetstekening met alle verbindingen en aansluitpunten.
Hoe lang gaat een badkamer gemiddeld mee?

Over het algemeen wordt aangenomen dat een badkamer een levensduur heeft van ongeveer 20 jaar. Na deze periode beginnen vaak zichtbare slijtage en veroudering op te treden, wat kan leiden tot een verminderde functionaliteit en esthetiek. Daarom kiezen veel huiseigenaren ervoor om na dit tijdsbestek hun badkamer te renoveren of volledig te vervangen om zo de levensduur te verlengen en een frisse, moderne uitstraling te geven.

“In de warmte van een thuis is de badkamer een stille haven waar rust en verjonging samenvloeien.”

– ChatGPT 4.0

Start jouw badkamer renovatie

Diensten

Badkamer renovaties

Transformeer uw badruimte tot een oase van comfort en stijl. Onze expertise zorgt voor een naadloze renovatie die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

Sanitair & CV

Deskundige installatie en onderhoud van sanitair en centrale verwarming. We garanderen een efficiënt, duurzaam en betrouwbaar systeem voor uw wooncomfort.

Onderhoud gasketels

Zorg voor optimale prestaties en veiligheid met ons professioneel onderhoud van gasketels. Uw warmtebron in betrouwbare handen.

Tegelwerken

Van vloer tot wand, wij realiseren perfecte tegelafwerkingen die esthetiek en duurzaamheid combineren. Elk stuk, nauwkeurig geplaatst.

Gyprocwerken

Strakke wanden en plafonds met onze precisie in gyprocwerken. Transformeer elke ruimte tot een naadloos afgewerkt geheel.

Omheiningen

Definieer en beveilig uw buitenruimte met stijlvolle en robuuste omheiningen. Functionaliteit ontmoet esthetiek voor uw gemoedsrust.

Gedeeltelijke renovaties

Verfris en vernieuw specifieke delen van uw woning met onze gedeeltelijke renovatiediensten. Gerichte aanpak, groots resultaat.

Totaal renovaties

Van fundament tot dak, wij brengen uw woning volledig tot leven met een complete en uitgebreide renovatieaanpak. Uw droomhuis, binnen handbereik.